GroupD

Fly-Over E19 Zaventem
Autobrug E19 te Zaventem

Bouwplaats:
 
Afritten complex E19-N211/N21 te Machelen 
 
Datum definitieve oplevering:
 
2010
 
Bedrag de werken:
 
300.000.000 euro ; waarvan 50.000.000 Euro behoort tot onze studiegedeelte.
 
Voorwerp der werken:
 
Conflictvrij afrittencomplex E19, (klavertje vier) + bouw fly-over vanuit BIAC tot aan E19 dienstig voor BRUCARGO.
 
Opdrachtgever:
 
B.I.A.C. + Vlaamse Gewest – afdeling Vlaams-Brabant  (in samenspraak met Vlaamse bouwmeester)
 
Type opdracht:
 
Totaal opdracht ( voorontwerp, ontwerp, bouwvergunning, aanbestedingsdossier, technieken van de tunnel, controle der werken en opleveringen) werd uiteindelijk een P.P.S. opdracht samen met de N.M.B.S.- holding inzake het Diabolo project ( T.G.V. in middenberm E19- vertrekkend vanuit de luchthaven).
 

Beschrijving:

Het afrittencomplex naar Vilvoorde-Zaventem luchthaven te Machelen vervolledigen door een conflictvrij afrittencomplex E19/N211 te realiseren. Het afrittencomplex werd vervolledigd ("klavertje vier" i.p.v. twee "oortjes"), tegelijk is het een dubbele afrit, gezien ieder afrit uit twee niveaus bestaat, een gelijkvloers en fly-over.

Er werd een fly-over gebouwd over Kruispunt N211-N21 en de N211 (lengte 500 meter).  De fly-over verbindt de Cargo-zone van Zaventem(B.I.A.C.) met de E19. De opdracht bestond er ook in om een prachtig kunstwerk te ontwerpen, bijgevolg was er voortdurend overleg met de Vlaamse Bouwmeester. De N211 werd ook voorzien van een fietstunnel.

De Luchthavenlaan werd volledig heringericht met een enorme aandacht voor “landscaping.” De uitgegraven grond afkomstig van de tunnel van de T.G.V. die vertrekt vanuit de luchthaven en uitmondt in de middenberm van de E19, werd integraal aangewend bij het maken van de landschapsheuvels.  Deze landschapsheuvels die tot 43 meter hoog zijn zorgen ondanks de uitbreiding van het complex voor minder lawaaihinder dan voordien. Het regenwater wordt gebufferd via langsgrachten en infiltratiebekkens.

 

<<TERUG

 

Webdesign by Creatief.be